Winkelwagen

Afrekenen

Passie & liefde voor
gezonde voeding


Het onstaan van Oerbouillon

 

 

Met de paplepel ingegeven

Ik ben Christel van der Meer, opgeleid als Zen Shiatsu therapeut binnen de oosterse geneeswijzen. Mijn interesse in lekker, zelfgemaakt eten is door mijn familie met de paplepel ingegeven, want ik ben opgegroeid in het restaurant van mijn (groot)ouders. Dagelijks zag mijn moeder achter grote potten in de keuken staan. En als ik op zondag op bezoek ging bij mijn andere opa, zag ik hem aan het werk in zijn slagerij.

 

Zuivelintolerantie

Rond mijn 28ste kom ik er achter dat ik een zuivelintolerantie heb en als mijn eerste zoon geboren wordt, blijkt hij astmatisch en allergisch te zijn. Dan verschuift mijn interesse van lekker eten meer naar passende, gezonde voeding en naar alternatieve vormen van genezen. Van documentairefilmmaker word ik Zen Shiatsu therapeut, en mijn interesse in lichaambewustzijn en je fit voelen wordt steeds groter.

 

Zeewier, tarwegras en bouillon

In het boek ‘Healing With Whole Foods’ van Paul Pitchford staat dat er drie voedingsmiddelen zijn die heel voedend zijn: zeewier, tarwegras en bouillon getrokken van biologische botten. Hier ga ik (in eerst instantie voor mijzelf) mee aan de slag. Nu is het maken van bottenbouillon niet moeilijk, maar wel lastig in de praktijk. Want hoe kom je aan goede botten en gewrichten? Door de Arbowet hebben slagers nog maar nauwelijks botten en gewrichten in huis. Ten tweede; het duurt lang en ruikt erg sterk. Ik ontdek dat het nog best lastig is om een goede stijve (gelatineuze) bottenbouillon te brouwen, maar uiteindelijk heb ik het juiste recept te pakken.

 

Ingrediënten

 

Verliefd

Het toeval wil dat ik verliefd werd op een boer met Piemontese koeien en zo komt het dat ik op een dag, samen met mijn buurvrouw, voor het eerst een grote ketel bottenbouillon maak voor een festival naast de boerderij.

In het voorjaar van 2016 komt het brouwen in een stroomversnelling en drie weken later is ‘Oerbouillon’ geboren.

 

Ingrediënten

 

Eerlijke, gezonde biologische producten

Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik werk met eerlijke, gezonde biologische producten. De biologische runderbotten & gewrichten komen van de runderen van Ecofields. Ook de groenten en kruiden zijn biologisch (dynamisch).