Biologische

Oerbouillon

Oerbouillon

Generaties voor ons werd er al bouillon van botten getrokken. Het was heel gewoon het ‘hele dier’ te benutten en onze voorouders hielden van bottenbouillon. Onze Oerbouillon wordt net als vroeger langzaam (48-52 uur) op een laag vuur (70 graden) getrokken van biologische runderbotten. Elke keer is het weer magisch om te ervaren hoe de bouillon op een goed moment veranderd van structuur en smaak. Van flauw naar een natuurlijke hartigheid en van vloeibaar naar plakkerig. Dat is het kenmerk van een goede bottenbouillon: lange eiwitketens met diverse aminozuren, zoals proline, glycine, L-glutamine en glucosamine).Hoe te gebruiken?

Warm het op in een pannetje en drink het lekker heet. Aanrader: drink het in de ochtend. Lekker warm en voedend. Door het nauwkeurige sterilisatie proces kan Oerbouillon lang bewaard worden in een afgesloten kast. De houdbaarheidsdatum staat op de zijkant van het etiket geprint. (hoeft dus niet in koelkast of vriezer). Eenmaal geopend is Oerbouillon nog 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Natuurlijke oppepper

De botten van biologische koeien worden getrokken met azijn en groenten. Vervolgens wordt de vetlaag verwijderd en de bouillon nogmaals gezeefd. Daarna wordt de bouillon ingekookt. Dit inkoken leidt tot een natuurlijk hartige smaak, umami. Je kunt 's ochtends een glaasje Oerbouillon drinken ter vervanging van koffie of aan 't eind van de middag als smakelijke oppepper.Gesteriliseerd en klein verpakt

Terug naar de basis

Oerbouillon is geen soep, ook niet bedoeld als soep of bouillonblokje. Het is echt een klein shotje ter ondersteuning van jouw natuurlijke kracht. Er is een snufje Keltisch zeezout aan toegevoegd .


winkel_amsterdam


Ingrediënten

Water, biologische runderbotten & gewrichten, appelazijn*, ui*, wortel*, prei*, laurier*, knoflook*, tijm*, zout, peper en verder niets. * van biologische oorsprong.