Over het ontstaan van

Oerbouillon

PASSIE & LIEFDE VOOR GEZONDE VOEDING

Ik ben Christel van der Meer, opgeleid als Zen Shiatsu therapeut binnen de Oosterse Geneeswijzen. Mijn interesse in lekker, zelf gemaakt eten is door mijn familie met de paplepel ingegeven, want ik ben opgegroeid in het restaurant van mijn (groot)ouders. Dagelijks zag mijn moeder achter grote potten in de keuken staan.En als ik op zondag op bezoek ging bij mijn andere Opa, zag ik hem aan het werk in zijn slagerij.

Kortom: mijn allereerste interesse in lekker zelf gemaakt eten is mij door mijn (groot) ouders met de paplepel ingegeven. Rond mijn 28ste kom ik er achter dat ik een zuivelintolerantie heb en als mijn eerste zoon geboren wordt, blijkt hij astmatisch en allergisch te zijn. Dan verschuift mijn interesse van lekker eten meer naar passende, gezonde voeding en naar alternatieve vormen van genezen. Van documentaire filmmaker word ik Zen Shiatsu therapeut en daarmee wordt mijn interesse in lichaambewustzijn en je fit voelen alleen maar sterker.

In het boek van Paul Pitchford staat geschreven dat er 3 voedingsmiddelen zijn die heel voedend zijn: zeewier, tarwegras en bouillon getrokken van biologische gezonde botten. En dus ga ik hier in eerst instantie voor mijzelf mee aan de slag. Nu is het maken van bottenbouillon niet moeilijk maar wel lastig in de praktijk. Ten eerste hoe kom je aan goede botten en gewrichten? (door de Arbo wet hebben slagers nog maar nauwelijks botten en gewrichten in huis). En ten tweede het duurt lang en ruikt erg sterk.

'Het toeval' wil dat ik verliefd word op een boer met Piemontese koeien en zo komt dat ik, op een dag, samen met mijn buurvrouw, voor het eerst een grote ketel Oerbouillon maak voor op een festival naast de boerderij.
In het voorjaar van 2016 komt het brouwen in een stroomversnelling en drie weken later is het product: "Oerbouillon" geboren. In handige kleine flesjes, precies voldoende voor alledaags gebruik of in een kuur.
Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik werk met eerlijke, gezonde biologische producten. De biologische runderbotten & gewrichten komen van de runderen van Ecofields. De groenten en kruiden zijn uiteraard Biologisch (Dynamisch).

Bij de Kleinste Soepfabriek wordt de Oerbouillon getrokken en gekookt. Piet Bakker, bottenbouillon expert, keurt de smaak van onze Oerbouillon. Nienke Hageman maakte het frisse & vrolijke ontwerp en IB-Vision heeft de webshop ontwikkeld.